موانع و مشکلات شروع تجارت و 8 مورد از راهکارهای مقابله با آن

موانع و مشکلات شروع تجارت

موانع و مشکلات شروع تجارت موضوع اساسی و بحث برانگیزه این دوره زمونه ست. شروع هر کسب و کاری با تهدیدها و نگرانی‌هایی ممکنه همراه باشه .

یکی از این تهدیدها و نگرانی‌ها در واقع توسط جامعه برای ما فراهم میشه ، ممکنه این تهدیدها به خاطر اتفاقاتی که در جامعه داره پیش میاد هست ، مثلا بر فرض یه کرونا که پیش میاد، مردم میگن آقا اصن نمی‌خوام بری سر کار! حاضرم نون خشک بخورم تو خونه بشینیم ولی نری بیرون، چون اگه بری بیرون عاملی میشه که مریض بشی نتونیم دیگه زندگی کنیم و چیزای مختلف.

این فرهنگ اجتماعی جامعه عامل این میشه که کسی که حتی برای کسب درآمد برود در خیابان بد بدونن، و حتی مثلا شما ممکنه در یک بیزینسی خیلی خوب هم سود کنید، اطرافیان بگن که این بیزینس مثلا خطرناک است، و به خاطر ترس از خطرناک بودن این بیزینس مانع شما در انجام اینکار بشن .

موانع و مشکلات شروع تجارت

موانع شروع تجارت و کسب و کار:

در دیدگاه اجتماعی، یه سوال پیش آمده برای من نوعی، امروز به عنوان یک کسی که در این بازار می‌خواهم کار کنم، با این تهدیدها همراه خواهم بود و این ذات تمام بیزنس‌ها هست .

شما هر موقع هر شغلی بخواید تغییر بدید، عده‌ای از اطرافیان شما به صورت دوستانه ، به صورت واقعی از اینکه شما درگیر این کار بشید نگران میشن، چه شرکتی هست ؟ چطور هست؟ آیا این کار جواب میده نمیده ؟ من چه بازخوردی یا چه برخوردی باید با این سیستم داشته باشم تا بتوانم این موانع اجتماعی که مانع از شروع کار من میشه رو از پسشون بربیام ؟

حالا این اطرافیان شما وقتی چنین سوالاتی می‌کنن، مثلا به شما میگن که من نگرانم ، و می‌خوان مانعتون بشن از این کار، باید سعی کنید با یک سری سوالات از این افراد علت نگرانی و در واقع موضوع نگرانی برای اونها شفاف بشه، یعنی چی؟

 

گرفتن نمایندگی در ایران

برای اطلاعات بیشتر مراجعه کنید…

نمایندگی در ایران

اگه دوست داری نمایندگی داخل ایران داشته باشی…

اینجا کلیک کنید

مردم بعضا نگرانی‌هایی دارند و این نگرانی رو با مانع و سد شدن در مقابل شما ابراز می‌کنند بدون اینکه بخوان منشا آن را بیان کنن، مثلا به شما میگن که من نگران هستم که در اینجا کلاه سرت بره! من نگران هستم که شما در اینجا آینده‌ی خوبی نداشته باشین! یا مثلا فلان اتفاق براتون بیفته! اون کار یا شغل رو بد میدونن برای شما! بعضی از اطرافیان ما میان میگن که کارمندی خیلی خوبه تو چرا بری مثلا بیزینس کار کنی؟!

حالا بیزینس به عنوان یک شغل اصلی ،به عنوان شغل دوم، چرا بد باشه؟! ولی ما اینجوری نمی‌گیم به مخاطبمون، نمیگیم نه اشتباه می‌کنی یا مثلا بیا مقابلش بایستیم.


راهکارهای مقابله با موانع:

موانع و مشکلات شروع تجارت

1) با یه سری سوالات خیلی ساده سعی می‌کنیم موضوع رو از دیدگاه مخاطب درک کنیم و بفهمیم و اول از همه بشنویم دلیل این مخالفتش چیه ! آقای فلانی یا خانم فلانی یا دوست عزیزم یا همسرم یا برادرم یا پدرم یا مادرم چه چیزی در این مساله یا در شروع این کار موجب شده که شما رو نسبت به این موضوع نگران کرده ؟!

بذاریم خوب حرفش رو بزنه، بذاریم خوب مساله رو بیان کنه و ما هم خوب گوش کنیم سعی نکنید وقتی یه نفر در این مورد به شما ابراز نگرانی می‌کنه بهش تهاجم داشته‌باشید!

2) نباید بگید: نه تو اشتباه می‌کنی تو نمی‌فهمی!

3) ما باید بپذیریم اطرافیان ما می‌توانند در طی مسیر کار ما موجب افسردگی موجب یاس و ناامیدی موجب دلسردی و حتی موجب سرخوردگی ما بشن، پس سعی می‌کنیم موضوع رو شفاف‌تر باهاشون پیش ببریم .

4) اینگونه شروع کنید: چه دلیلی؟ چه موضوعی؟ با چرا شروع نمی‌کنیم !ما نمی‌خوایم از مخاطبمون استنطاق کنیم! ما با یه چه دلیلی چه موضوعی هست، باهاش پیش میریم .

5) موضوع رو بیان می‌کنه، خوب گوش می‌کنیم و جنبه‌های مختلفش رو با همین سوال‌های چه چیزی میپرسیم. مثلا بر فرض چه چیزی برای شما عامل این شده ، یا چه دلیلی موجب این شده که شما این مجموعه یا اینکارو بد می‌دونید، به چه دلیل شما فکر می‌کنید همه‌ی تاجرهایی که در تجارت شروع کردن ورشکست خواهند شد، به چه دلیلی فکر می‌کنید که امروز تجارت سود نخواهد داشت .

ویژگی افراد مانع :

همه‌ی این‌ افراد مانع تراش وقتی در مثال‌ها وارد میشن مثال‌هایی میزنن که عینی نیستند! یا یک مثال نقض میزنند! مثلا یه نفر یه جا دیده، اونو مثال میزنه ، مصداق میزاره و چون از موضوع و کل کار اطلاعی نداره سعی می‌کنه و این مساله با شما مخالفت کنه.

6) اما در مجموع شما باید حرفش رو گوش کنید و با چندین سوال سعی کنید موضوع براتون شفاف بشه ، خیلی عاقلانه به موضوع فکرکنید، اگر حقیقتا علت‌هایی که داره بیان می‌کنه رو، شما به مشاورتون هم گفتید و مشاورتون هم نتونست موضوع رو به خوبی براتون بیان کنه و شما قانع نشدید، انجام ندید این کار رو!

اما اگه علت ها رو بیان کرد، مخاطبی که مخالف این کار هست، و شما این رو به مشاورتون بیان کردید و مشاوره به شما جواب داد و شما به اون فرد پاسخی دادید و اون فرد دوباره مخالفت کرد فقط گفت احساسم اینه که این بده ، یعنی مانع اجتماعی و اطرافیان شما با احساس دارن پیش میرن! اینجا هست که شما باید برنامه‌ریزی کنید.

7) یه چیزی هم متوجه باشید اطرافیان ما متاسفانه دیدگاهشون اینه که شما هیچ کاری نکنید و همیشه ثابت بمونید! اما حرکت کردن هم حتی ریسک داره، از یک خیابون میخوای رد بشید ریسک داره ، از اینور کوچه میخواید برید اونور کوچه ریسک داره!

موانع و مشکلات شروع تجارت

توجه کن!

اگر این ریسک جزوی از زندگیتون نباشه شما حرکتی نخواهید کرد، رو به رشد نخواهید بود.

اما اطرافیان همیشه اینجورین! وقتی مراجعه می‌کنید ازشون مشورت بخواید ،که متاسفانه قاعده‌ی مشورت با این افراد خیلی جذاب نمی‌تونه باشه، یعنی موثر نمی‌تونه باشه ، مشورت هم که ازشون میخواید، میگن نه فایده نداره از همون اول نه اینجوری نه ، بده مشکل سازه، با نه ها پیش میرن !

بعد ازشون می‌پرسی چرا فلانی اون روز به من گفتی نه نمیشه ؟! بعد که موفق میشی میگه می‌دونستم موفق میشی فقط میخواستم بترسونمت که حواست جمع باشه سرت کلاه نره!

چرا نباید به حرفای افراد بدبین افراطی گوش داد ؟!

چون توا بدبین این ترسی که داری بهم میدی ممکن بود منجر به این بشه که هیچ وقت تغییری در زندگی من اتفاق نیفته .
اما مردم هینت دادن و ترسوندن رو بر انگیزه دادن اولویت میدن! اطرافیان خودمون رو دارم میگم، منظور از مردم اطرافیان خودمونه، بالاخره ما همه از اطرافیان خودمون تشکیل شدیم، باورهامون احساساتمان، و بعدا زمان‌های دیگه نمی‌تونید واقعا با پذیرش این موضوعات ، زندگیتون رو ادامه بدید و مجبورید حرکت کنید و با همه‌ی این موضوعات مقابله کنید نه اینکه برید مقابلشون بایستید، بلکه بی توجه ازشون رد بشید.

بدست آوردن چیزهای خوب هیچ وقت آسون نیست!

آسون نیست، قرارم نیست که شما چیزهای خوب رو به آسونی بدست بیارید . اگه قرار بود همه به آسانی این‌ها رو بدست بیارن امروز خیلی از افراد در بازار جهانی ، دنیای خودشون رو به دست آورده بودند.

مگر تجارت کردن و شروع یک کسب و کاری به آسانی اتفاق میفته؟! مگر شما یکبار زمین بخورید دیگران به شما میان میگن انگیزه داشته باش دوباره ادامه بده؟! کمتر کسی پیدا می‌شه در اطراف ما اینجور باشه، و در جامعه‌ای هستیم که اطرافیان به خاطر ترس‌ها و نگرانی‌هایی که به شکل‌های مختلف به اون‌ها القا شده ، از خبرها، رسانه‌ها ، از اتفاقات اطرافشون، از وضع بدی که ممکنه در جریان اقتصادی ما وجود داشته باشه اینها بیشتر شما رو از انجام یک حرکت باز می‌خواند، و شما متاسفانه در این مسیر دچار توقف می‌شید !

موانع و مشکلات شروع تجارت

حرف آخر!

8) امیدوارم که انگیزه‌ها و ذهن خودتون رو به دست اجتماع نسپارید.

فرم مشاوره

وضعیت(ضروری)

ارزش مورد توقع جهت صادرات


مشاوره تخصصی برای شروع کسب و کار

توسط بزرگترین مرکز شتاب دهنده کسب و کار در ایران

شروع یک تجارت یا سرمایه گذاری در صادرات یا بازار داخلی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *