می دانید که یکی از راه های پیشرفت بخصوص در حوزه های اقتصادی تعامل با سایر کشورهاست. صادرات یکی از راه های پر درآمدی است که مخاطبان و علاقمندان بسیاری دارد و بیشتر مدیران و روسای کارخانجات و شرکت ها تلاش می کنند تا محصولات با کیفیتی را تولید کرده و آن را به کشورهایی که نیازمند به این محصول هستند، ارائه نماید. بنابراین فعالیت در حوزه صادرات از جمله کارهایی است که هم برای تولیدکننده و هم برای خریدار می تواند سود بالایی به همراه داشته باشد. چنانچه شما در امر صادرات کالا فعالیت دارید و یا مایلید به تازگی صادرات محصولات خود را آغاز نمایید تا انتهای این مطلب از بابیروش همراه ما باشید. زیرا ما در این مطلب سعی داریم علاوه بر معرفی مساعدترین کشورها برای صادرات، شرایطی که در این خصوص باید در نظر بگیرید را با شما در میان بگذاریم.
بهترین کشورها برای صادرات کدامند؟
پیش از آن که به پرسش بالا پاسخ دهیم، لازم است به این نکته اشاره کنیم که در سال های اخیر کشور ما ایران، به جهت تحریم ها با مشکلات عدیده ای روبرو بوده و همین موضوع نیز سبب شده تا بخش صادرات و واردات با مشکلات مختلفی درگیر شود. اما با همه این اوصاف ایران توانسته بازار خوبی را برای ارائه کالا و صدور آن ها به کشورهای دیگر بخصوص کشورهای همسایه بیابد. ما در این بخش سعی داریم به کشورهایی که بستر مناسبی برای این امر به شمار می آیند و در همسایگی ایران قرار دارند، اشاره کنیم.
کشور ترکیه
ترکیه از کشورهای همسایه ایران به شمار می آید که مرزهای مشترکی با ایران دارد و یکی از مساعدترین کشورها برای صادرات کالا محسوب می شود. اما لازم است این نکته را هم بدانید که کشور ترکیه برای این امر قوانین خاصی در نظر گرفته اما این قوانین چندان دست و پاگیر نیست و می توان گفت ترکیه بهترین شرایط را برای صادرات در نظر گرفته است. به عنوان مثال نه تنها در ابعاد بزرگ، بلکه هر شخصی می تواند میزان بار مشخصی را به این کشور وارد کرده و در بازار این کشور به فروش برساند. اما این نکته را هم باید به خاطر داشته باشید که نیاز است تا با شرایطی که هر کشور برای صادرات و واردات در نظر گرفته آشنا شده و یک برنامه ریزی اصولی برای این امر داشته باشید تا کشور مقصد از تجارت شما جلوگیری ننماید.
- یکی از مهمترین شرایط برای صادرات در نظر گرفتن زمان و هزینه حمل و نقل کالاست. به همین دلیل چنانچه شما در شهرهایی که نزدیک مرز قرار دارند زندگی می کنید می توانید بازار مناسبی را در آن سوی مرز و در کشور همسایه یافته و کالای خود را صادر نمایید و به سود خوبی دست یابید.
- نکته مهم دیگری که لازم است برای صادرات کالا در نظر بگیرید، آشنایی با فرهنگ و زبان کشور مقصد است. به این ترتیب خیلی آسان تر می توانید با تجار و مردم این کشورها ارتباط برقرار کرده و برای کالای خود بازاریابی کنید. به عنوان مثال از آن جا که در شمال غرب کشور ما مردم به زبان آذری صحبت می کنند همین امر می تواند کمک نماید تا بتوان با مردم کشور ترکیه ارتباط بهتر و نزدیکتری را برقرار کرد.
کشور امارات
از دیگر کشورهایی که به عنوان یکی از بهترین و مساعدترین کشورها برای صادرات به شمار می آید، می توان به امارات اشاره کرد. کشور امارات متحده عربی که از چند امیرنشین تشکیل شده با ایران مرز آبی مشترکی دارد و چه از طریق مرزهای آبی و چه از طریق راه های هوایی می توان به این کشور کالاها و محصولات مختلفی را صادر نمود.
در حال حاضر امارات یکی از کشورهای پیشرفته در منطقه به شمار می آید که توانسته روابط تجاری خوبی را با ایران برقرار نماید. از آن جا که هر ساله نمایشگاه های مختلفی در حوزه کسب و کارهای گوناگون در این کشور برگزار می شود، توانسته فرصت و بستر مناسبی را برای تجار ایرانی فراهم نماید. ضمن آن که تولیدکنندگان کالاهای مختلف نیز می توانند با شرکت در این نمایشگاه ها فرصت مناسبی را برای معرفی و بازاریابی کالای خود به دست آورند.
اگر بخواهیم بین کشورهای همسایه با ایران مانند افغانستان، پاکستان، ارمنستان، ترکیه، عراق، امارات متحده عربی و .. مساعدترین کشور برای صادرات را معرفی کنیم، بی شک کشور امارات می تواند در درجه اول قرار گیرد زیرا با توجه به جغرافیایی که دارد، امکان تولید بسیاری از کالاها را نداشته و نیاز دارد تا محصولات مختلفی از قبیل محصولات شیمیایی، گیاهی، میوه و سبزیجات، مواد غذایی و همچنین فرش و … را از ایران و سایر کشورها تامین نماید.
نکته مهم
در ادامه بد نیست به این نکته اشاره کنیم که چنانچه در ابتدای مسیر تجارت قرار دارید، بهتر است در درجه اول برای صادرات کالا و محصولات خود تلاش نمایید تا بتوانید نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کرده و مقصدی که برای این امر انتخاب کرده اید را بشناسید. هر چه شناخت شما از کشور مقصد و نیازهایی که دارد بیشتر باشد، امکان موفقیت شما در این عرصه بیشتر خواهد بود.
مهمترین شرایط برای صادرات
همان طور که پیشتر هم اشاره کردیم هر کشور برای واردات کالا به کشور خود قوانین خاصی را در نظر گرفته و لازم است صادرکنندگان و تاجران بر مبنای آن عمل نمایند تا دچار ضرر و زیان های مالی نشوند. در ادامه به مهمترین قوانین صادرات اشاره خواهیم کرد.
- داشتن کارت بازرگانی
- انجام تحقیقات لازم در خصوص بازار هدف
- اطلاع از شرایط و قوانین گمرکی مقصد
- آماده کردن زیرساخت های مهم از قبیل آماده کردن وب سایت، کاتالوگ و کارت ویزیت به زبان انگلیسی و…
- داشتن مجوزهایی گوناگون از قبیل استاندارد محصولات، گواهی مبدأ، آنالیز، دیتاشیت، تست ریپورت و ….
- کسب گواهینامه کیفیت قابل قبول از کشور مقصد
- ثبت بینالمللی برند
- تلاش برای بازاریابی در کشور مقصد جهت فروش کالا و محصولات
- در نظر گرفتن بهترین شرایط برای انتقال و دریافت ارز
- بیمه بودن کالاها و محصولات
- دریافت گواهی بازرسی
- انجام امور گمرکی در کشور مقصد و ترخیص کالا
در انتها باز به این نکته اشاره می کنیم که چنانچه قصد صدور کالا و محصولات خود به کشورهای دیگر را دارید، بهتر است بازار هدف خود را در کشورهایی بیابید که علاوه بر نزدیکی از نظر بعد مسافت و … می توانند بازار خوبی برای دریافت کالای شما به شمار آیند. به همین دلیل با توجه به آنچه از ابتدای این مطلب اشاره کردیم، امارات می تواند در بین کشورهایی که نام بردیم، یکی از مساعدترین کشورها برای صادرات کالا به شمار آید.