3 نکته مهم درباره صادرات و واردات که نمیدانید!

3 نکته مهم درباره صادرات

صادرات و واردات‌ پرسودترین و موفق ترین تجارت در تاریخ بشر

صادرات و واردات نه تنها در زمان حال موفقیت آمیز است بلکه در زمان تاریخ باستان هم موفقیت های زیادی را با خود به همراه داشته است. در این مطلب از سایت بابیروش قصد داریم شما را با 3 نکته مهم درباره صادرات و واردات که نمیدانید آشنا کنیم.

با این تفاوت که امروزه با کمک تسهیل سفر های هوایی و دریایی صادرات و واردات آسان تر شده است، همچنین از دیگر عوامل گسترش صادرات و واردات افزایش جمعیت و نیاز های مردم به مواد غذایی، بهداشتی و… می توان اشاره کرد.

3 نکته مهم درباره صادرات
3 نکته مهم درباره صادرات

با اینکه صادرات و واردات از جمله پرسودترین تجارت هاست اما باید در قدم اول بدانید که کدام  مورد برای شما بهتر است یعنی کدام مورد سوده بیشتری را نصیب شما می کند. صادرات یا واردات؟

 

صادرات بهتر است یا واردات؟ از کدام سود بیشتری کسب می کنم؟

جواب این سوال به عوامل زیادی بستگی دارد،به همين دليل در این مقاله به طور کامل نمی توانیم به این بحث به پردازیم.

صادرات و واردات هر کدام برای خود نکات مثبت و منفی دارد. اما به دلیل این که هر کدام نوع تجارت متفاوتی دارند مقایسه  اینکه واردات بهترا است یا صادرات بسیار دشوار است و همین طور به عوامل زیادی بستگی دارد . به همین خاطر برای اینکه شما بتوانید تصمیم درستی در این زمینه بگیرید ما به مزایا و معایب هر کدام اشاره خواهیم کرد.

 

مزایا و معایب صادرات

واژه صادرات به معنای تولید یا فروش کالا یا محصول در کشور های دیگر است.

  1. صادرات به تولید کننده گان این آیتم را می دهد که در سطح جهانی فروش داشته باشند.همچنین به شرکت های دیگر این پتانسیل را می دهد که در کشور های دیگر بازاریابی کنند و شرکت خود را گسترش دهند و جالب است بدانید که صادرات برای بنگاه های اقتصادی سود بیشتری به همراه دارد.

 

  1. شما می توانید در کشور مقصد سود بیشتری کسب کنید از انجایی که محصول مورد نظر شما در کشور  تولید شده اند با قیمت کمتری به فروش می رسد اما شما می توانید در کشور مقصد با قیمت بالاتری محصول خودرا به فروش برسانید و سود بیشتری کسب کنید.

 

  1. یکی دیگر از مزایای صادرات  این است که به کسب و کار های داخلی کمک میکند علاوه بر این نه تنها برای صاحبان کسب و کار برای دولت های هم یک بازی برد_برد است.

به همین دلیل دولت ها هم به این مورد توجه زیادی می کنند.

صادرات
صادرات

 

اما هر کسب و کاری علاوه بر مزایا معایبی هم دارد

  1. از معایب صادرات نسبت به واردات می به تلاش بیشتری که نیاز دارد اشاره کرد یعنی شما برای این که محصولی را به کشور دیگری صادر کنید باید تلاش بیشتری کنید نسبت به اینکه بخواهید محصولی را وارد کنید. شما در بحث صادرات باید درباره کشور مقصد تحقیق کنید تا با توجه به فرهنگ و نیاز های آن کشور کدام کالا یا محصول برای صادرات مناسب تر است.

 

  1. همچنین قابل ذکر است که ارتباط با مشتریان در کشور های دیگر دشوار است و در این بین اگر صاحب کسب و کار یا شرکت بر بازار بین المللی خود متمرکز شوند گاهاً با ضرر در بازار داخلی مواجعه می شوند.

 

 

  1. از دیگر معایب صادرات می توان به ریسک ها و تلاش های زیادی که در این راه باید انجام دهید اشاره کرد. برای صادرات شما نیار به دریافت مجوز،اسناد و مدارک زیادی نیاز دارید که یک هزینه ی اضافی محسوب می شود.

 

 

  1. همچنین ممکن از محصول شما به دلیل رقابت زیاد در بازار به فروش نرود و ضرر کنید. همچنین ممکن است در زمان با خطراتی مواجع شوید و محصولات قبل از رسیدن به کشور مقصد دچار خسارت شوند.

 

مزایا و معایب واردات

واژه واردات به معنای فروش مجدد محصولات خریداری شده از کشورهای دیگر است.

واضح است که واردات، آسان تر از صادرات یک محصول است. به همین دلیل :

مزایا واردات
مزایا واردات
  1. شما با بازار کشور خود، بهتر از سایر کشورها آشنایی دارید. این امر، انتخاب محصول وارداتی و قیمت‌گذاری آن را برای شما بسیار آسان خواهد بود.
  2. یکی دیگر از مزایای واردات کاهش هزینه است. برخی از اقلام وارداتی از نظر کیفیت یکسان یا بالاتر از محصولات داخلی و از نظر قیمت نیز، از نرخ پایین‌تری نسبت به محصولات داخلی برخوردار هستند.

اما با این وجود، واردات بدون معایب نیز نیست.

  1. واردات محصول از بازارهای خارجی، کمکی به بازار داخلی و رونق آن نمی‌کند و حتی ‌می‌تواند جایگزن آن نیز بشود. همچنین با گذشت زمان، قیمت محصولاتی وارداتی بالاتر ‌می‌رود.
  2. واردات محصول از بازارهای خارجی نیز بر محصولاتی که در داخل کشور تولید ‌می‌شوند و قصد صادرات به کشورهای دیگر را دارند تأثیر منفی ‌می‌گذارد.

اگر مصرف‌کنندگان رو به کالاهای وارداتی بیاورند، برندهای داخلی فرصتی برای رشد یا رقابت با بازارهای خارجی را نخواهند یافت.

  1. یکی دیگر از معایب واردات، اثرات زیست محیطی است. گاهی مشاهده شده است که محصولات تولید شده در کشورهای توسعه یافته حاوی مواد مضری است که ‌می‌تواند محیط زیست کشور وارد کننده را به خطر بیندازد.

واردات محصول همواره تحت تأثیر نرخ ارز قرار دارد. وقتی ارزش پول کشوری پایین بیاید، احتمالاً آن کسب و کار آسیب خواهد دید. علاوه بر این موارد، ریسک‌های قانونی و فرهنگی مانند سیاست‌های مالیاتی، افزایش عوارض واردات یا تغییر در رفتار مصرف‌کننده به دلیل فرهنگ ‌می‌تواند زیان‌های زیادی را وارد نماید.

 

همان طور که مطالعه کردید در این مقاله سعی شد تا برای مقایسه سود صادرات با واردات با بررسی معایب و مزایای هر کدام دید بهتری را به خوانندگان ایجاد نماییم. در واقع، از آنجا که صادرات با واردات دو فرآیند مجزا هستند و شرایط هر کدام به عوامل زیادی برای سودآوری بستگی دارد. بنابراین شما با مقایسه مزایا و معایب هر کدام و امکان‌سنجی آن برای خود، می‌توانید گزینه مناسب را انتخاب نمایید.

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *