قطعا تا به حال بار ها نام واردات و صادرات کالا را شنیده اید. در واقع باید بگوییم که همه کشور ها به واردات کالا نیازمند هستند. چرا که هر کشوری به کالا هایی احتیاج دارد که ممکن است در کشور خود به آن دسترسی نداشته باشد.
بنابراین هر کشوری می تواند با توجه به نیاز هایی که دارد، به وسیله واردات کالا تلاش کند که نیاز مردم کشور خود را رفع نماید. البته مراحل واردات کالا بسیار زیاد و پر اهمیت است که افراد علاقه مند به این کار باید آن را رعایت کنند و در این مطلب از سایت بابیروش قصد داریم به این موضوع بپردازیم.
نکات مهم واردات کالا
این نکته را باید در نظر داشته باشید که نمی توان بی رویه به کشور کالا وارد کرد. اگر بدون برنامه کالا هایی را وارد کنید ممکن است، اقتصاد کشور را با مشکلات جدی روبرو نمایید. بنابراین میتوان به این نتیجه رسید که مراحل واردات کالا مختلف بوده و دارای مقررات خاصی می باشد.
چرا که اگر به صورت بی رویه کالا های زیادی به کشور وارد شود، باعث خواهد شد که قدرت های داخلی ریزش شدیدی پیدا کنند و فروش محصولات داخلی کاهش چشمگیری داشته باشد. با همین نکته می توانید به اهمیت زیاد واردات کالا پی برد و باعث پیشرفت و رشد اقتصادی کشور شد.. واردات و صادرات دو معقوله ی مهم در اقتصاد است که حتما باید در نظر گرفته شود.
مراحل واردات کالا
واردات کالا یکی از مهم ترین مواردی است که کشور های مختلف می توانند به وسیله آن تامین نیاز کنند. مهم است بدانید که واردات کالا، یک فعالیت تجاری و اقتصادی مهم به حساب میآید که در کشور بسیار قابل اهمیت است. در ادامه این مطلب می خواهیم به مراحل واردات کالا به صورت اصولی اشاره کنیم.
۱. اخذ کارت بازرگانی: واردات کالا به این صورت نیست که هر شخص در هر ارگانی بتواند کالا هایی را به کشور وارد کند. برای انجام این کار بهتر است که تجار و بازرگانانی که به تازگی کار خود را اغاز کرده اند، برای دریافت کارت بازرگانی به اداره مربوطه مراجعه کنند.
۲. انتخاب حوزه فعالیت: پس از این که کارت بازرگانی را دریافت کردید باید تلاش کنید که حوزه فعالیت های خود را انتخاب کنید. به عنوان مثال باید معین کنید که شما در چه حوزه ای میخواهید مشغول به کار شوید. مثلا تاجری که می خواهد واردات لباس انجام بدهد، با تاجری که قصد دارد قطعات اتومبیل را به کشور وارد کند، مراحل متفاوتی را باید طی کنند.
۳. آشنایی با قوانین: با توجه به این که ممکن است در مواقعی قوانین و مقررات مربوط به واردات کالا تغییر پیدا کند، تاجر باید به این قوانین روز آگاهی کامل داشته باشد. همچنین این فرد باید به صورت روز اخبار را دنبال کرده و با علم کامل شروع به انجام کار نماید.
۴. انتخاب کشور و کالا: در این مرحله بسیار مهم باید کشور مورد نظر که قصد تجارت با آن را دارید انتخاب نمایید. توجه داشته باشید که برای انتخاب کالای مربوطه، به کشوری مراجعه کنید که غنی از آن محصول باشد. به عنوان مثال کشور های زیادی بر سر نفت و گاز با ایران تجارت می کنند.
۵. درخواست ارسال کردن پیش فاکتور: یکی از مهم ترین مراحل واردات کالا، درخواست کردن پیش فاکتور می باشد. از این مورد می توان به عنوان ثبت سفارش استفاده کرد. در واقع پیش فاکتور سندی به شمار میرود که از سمت خریدار به سمت فروشنده ارسال می گردد. در این فرم کاربردی، توضیحات زیادی در رابطه با کالای تقاضا شده توضیح داده شده است.
۶. ثبت کردن سفارش: در این مرحله بسیار مهم، وارد کننده به سامانه وزارت سمت مراجعه میکند و درخواست خود را در این خصوص ارائه می کند. شاید در ابتدا این کار به نظر شما بی معنی باشد. اما باید بدانید که ممکن است در برخی از کشور ها، وارد کردن یک کالا ممنوع باشد. بنابراین باید حتما با ثبت سفارش از وزارت سمت، آگاهی درباره کالا پیدا کنید و مجوز ورود را دریافت نمایید.
۷. پرداخت بین المللی: در مرحله پرداخت بین المللی، خریدار باید اقدام به دریافت ارز های وارداتی کند. این مرحله از راه های مختلفی می تواند صورت بگیرد.
کسب درآمد از واردات و صادرات
یکی از متداولترین سوالاتی که به طور معمول تاجران و بازرگانان دارند، کسب سود از طریق واردات و صادرات می باشد. این موضوع برای همه تاجران دارای اهمیت بسیار زیادی بوده و احتیاج به پشتکار قابل توجهی دارد. یک تاجر خوب برای این که بتواند از طریق واردات و صادرات به سود زیادی دسترسی پیدا کند باید بتواند که به صورت مداوم اطلاعات خود را در این زمینه به روز کند و تلاش کند که نسبت به وظایف خود متعهد باشد.
یکی از مهم ترین اقداماتی که باعث می شود یک تاجر بتواند موفق شود و به کسب درآمد بالایی دست پیدا کند این است که کالایی را انتخاب کند که در کشور بیشترین تقاضا را دارد. علاوه بر این ها شخصی که به تازگی وارد این حیطه شده است، بهتر است که حتما با مشاوران خبره برای مراحل واردات کالا مشورت کند و بهترین اقدامات را انجام بدهد.
۴ کالای پر سود صادراتی
همان طور که می دانید صادر کردن کالا
Table of Contents
- یکی از مهم ترین کالا هایی که می تواند سود زیادی برای صادرات داشته باشد، محصولات پتروشیمی به شمار میرود که در ایران نیز بسیار زیاد است. در حالت کلی پتروشیمی های عسلویه می توانند بیشترین صادرات را به سایر کشور ها داشته باشند و کسب درآمد کنند.
- از دیگر کالاهای پرسود صادراتی ایران می توان به محصولات کشاورزی اشاره کرد. خشکباری مانند پسته و همچنین غلاتی مانند برنج می توانند برای تاجران سود زیادی را به همراه داشته باشند.
- از دیگر محصولاتی که از کشور صادر می شود و باعث سود تاجران زیادی است، خرما میباشد. این محصول توانسته است که بیشترین سود را پس از محصولات پتروشیمی در ایران داشته باشد.
- زعفران نیز از دیگر کالا های صادراتی در کشور می باشد که یکی از بزرگ ترین خریداران سالانه آن کشور اسپانیا به شمار میرود. این گونه مشخص است که این محصول نیز توانسته است سود زیادی برای صادر کنندگان به همراه داشته باشد.
باید در نظر بگیرید که مراحل واردات کالا هر کدام اهمیت ویژه ای دارند. چنانچه قصد دارید در این زمینه فعالیت کنید، قبل از هرچیزی کالاهای پرسود را بشناسید و سپس نسبت به شناختی که دارید بهترین کالا را برای واردات و یا صادرات انتخاب کنید. تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.