تحلیل کالا و تحقیق بازار یکی از مسایل بسیار مهم در شروع هر کسب و کار محسوب میشه. به خاطر این که ما در ایران دادههای شفاف رو به راحتی پیدا نمیکنیم یا اکثر افراد و سازمانهای مجموعههای مختلف در این زمینه داده هاشون رو به خوبی در اختیار نمیگذارند این فرایند بسیار پیچیده و سخت میشه.
فرایند بسیار مهم در شروع هر کسب و کاری
تحلیل کالا و تحقیق بازار
پارامترهای تحلیل یک کالا
1) حجم تولید یکی از پارامترهاست مثلا بر فرض این که این کالا چه مقدار در ایران تولید میشه ، حالا ممکنه به صورت حجمی، متراژی، متر مربع یا پارامترهای دیگری در سنجش اون کالا در نظر گرفته بشه.
2) پارامتر دیگر بحث این ست که ما چه تعداد تامین کننده میتونیم در ایران پیدا کنیم.
3) پارامتر سوم اینکه آیا صادرات کالای مورد نظرمان مجوزهای خاص یا محدودیتی نیاز دارد یا خیر
4) بررسی سوابق صادراتی آن کالا در ایران داشته یا خیر.
(ادامه توضیح پارامترها در مثالهای زیر ذکر شده است.)
صادرات گچ ؛ صادرات زعفران
ممکن است کالایی در نظر داشته باشید که سابقه صادراتی ندارد ولی تولید خوبی در ایران دارد! چون بعضی از کالاها حجم کمش خیلی زیاد و بعضی حجم زیادش خیلی کم است. به عنوان مثال حجم صادرات هزار تن گچ قابل مقایسه با صادرات صد کیلو زعفران نیست!
در مقایسه نسبتی درسته هزار تن گچ فرستادید اما صد کیلو زعفران به مراتب ارزش صادراتی بیشتر و ارزش افزوده بالاتری ایجاد میکند.
صادرات کالاهایی که تعداد تولید کننده ی محدودی دارد
کالایی که مجوز صادراتی به سختی برایش صادر می شود
6) صادرات کالایی که مجوز صادراتی به سختی برایش صادر می شود مثلا برای روغن و دانه های روغنی امکان مجوز صادراتی وجود ندارد. یا مثلا تخمه آفتاب گردان خوی به خاطر این که دانهروغنی ست مجوز صادرات بهش تعلق نمیگیره. اما این عدم صدور مجوز صادراتی برای این چنین محصولات و کالاهایی مثل روغن در این بازه زمانی ست ، ممکن است در زمان دیگری مجوز برایشان صادر شود.
پس شما عملا اگه بخواید این محصولات سخت مجوز رو کار کنید با معضلات بسیار و دردسر و چالش رو به رو میشید . بنابراین بررسی اینکه آیا مجوز صادراتی به راحتی به کالا یا محصولمون تعلق میگیره یا خیر از پارامترهای مهم تحلیل و انتخاب محصول صادارتی محسوب میشه.
تاثیر سابقه صادراتی کالاها
پارامتر مقرون به صرفه بودن کالای صادراتی
7) صادرات کالای مورد نظر به نسبت وزن و قیمتی که دارد تا چه فاصلهای از کشور ما مقرون به صرفه است یعنی بعضی از کالاها مثل آجر طبق محاسبات و تحلیل انجام شده تا شعاع سه هزار و پونصد کیلومتری مقرون به صرفه است ، فاصله ی دورتر معمولا به صرفه نیست.
کالاهای فسادپذیر و منجمدی
8) کالاهایی هستند که به خاطر بحث فساد پذیری بعد مسافت زیادی نمیشه ازشون ببریم. کالاهای منجمدی هزینه حملشون به خاطر برق و شرایط نگهداریشون زیاد میشه.
اگر چه معمولا این کالاها در یک معادلهی حجم به نسبت مقدار خرید بعد مسافت بیشتر میشه. مثلا کالایی که منجمدی ست اگر حجمش کم باشه برای صادرات نمی صرفه اما اگر حجمش زیاد باشه میصرفه.
به عنوان مثال واردات گوشت از برزیل به ایران یا محصولات مشابه در حجم زیاد به کشورهای مختلف نشون میده معادله میتونه در مقدار حجم تغییر کنه.
پارامتر حمل در صادرات
پارامتر مقدار مصرف جهانی کالا
10) یکی دیگر از پارامترهایی که در تحقیق و بررسی کالا باید مورد توجه قرار بدیم اینست که خریدار کالای موردنظرتان در بازار جهانی چه مقدار مصرف میکنند. هر کالایی مقدار مصارفش متفاوت است. ممکن است کالایی مصرفش خیلی زیاد باشه یا مصرفش خیلی کم ولی ارزش بالایی دارد.
ممکن است کالایی در بازار عرضه بشود که پتانسیل خرید دارد ولی عرضه نشده است. کالاهایی وجود دارند که عرضه بالایی دارند و عملا برای کار کردن در بازار مناسب نیستند.
اینها پارامترهایی ست که در تحلیلها باید در نظر بگیریم .یعنی پتانسیلهایی که یک کالا دارد رو در هر کشوری بررسی می کنیم . تحلیلها، تکنیکها و ابعاد بسیار زیادی وجود دارد که ما همهی اینها رو نمیتونیم در یک فایل صوتی مطرح کنیم.
تحلیل و تحقیق بازار چه کمکی به ما می کند ؟
تحلیل و تحقیق بازار به ما کمک میکنه دیدگاهی جدید با همهی این چشماندازی که داریم ببینیم و باید توجه داشته باشیم که قرار است در این بازار سهم یک در ده هزاری داشته باشیم.
شما در شروع هر بیزینسی توقع ندارید که ده یا صد درصد سهم بازار رو به دست بیارید. چون با مبالغی که ما داریم در بازار جهانی کار میکنیم معمولا یک سهم بسیار کمی به ما تعلق گرفته و کمکم سهممون رو در بازار گسترش میدیم . پس این عدد معمولا بیشتر از توقع ما محقق میشود و ما نباید این انتظار رو داشته باشیم که وقتی کالایی رو میخواهیم کار کنیم حتما یک سهم بزرگی به ما تعلق بگیرد.
در بازار ایران اگر ما در هشت میلیارد جمعیت دو سه مشتری صادراتی پیدا کنیم بیشتر از تمام عددهایی ست که فکر می کردیم برای ما اتفاق میافتد. مثلا شخصی در زمینه کاشی و سرامیک فعالیت داشت و انتظار صد مشتری رو داشت ! این مقدار از انتظار اشتباست چون اگر دو یا سه مشتری گیرت بیاد دیگه نمی تونی به راحتی در سالهای اول کار کنی چون حجم خرید بالاست ، مقدار ترانزیت و کارهای مختلفشون زیاد می شه. پس با هر مقدار سرمایه ای که شروع کردید در سالهای بعد بیشتر از اون هزینهای که کردید درآمد کسب میکنید و می تونید توسعه تدریجی داشته باشید.
برای توسعهی بسیار زیاد و ناگهانی، بودجه ،صبر و هزینهی بیشتری نیاز است که بر اساس اون صبر و هزینه باید پیش بریم تا بتونیم خروجیها رو به دست بیاریم.
انتخاب بهترین محصول صادراتی
انتخاب محصول
خدمات تحلیل کالا بابیروش به چه صورت است ؟
سه سطح تحلیل کالا
سطح 1) ما برای دوستانی که علاقهمند هستند به چند روش تحلیل کالا رو انجام میدیم . در تحلیلهای اولیه به بررسی بازار پرداخته و رقبا رو فرصت سنجی میکنیم و یک گزارش عمومی بهشون ارائه میکنیم. یک گزارش عمومی در چند صفحه و با توجه به نوع محصول ، فرصتهاش در کشورهای دیگر، مقدار صادرات واردات و اطلاعاتی از مصرفکنندههای بازار جهانی که کدام کشورها هستند داده می شود یک روندی از میزان تقاضا و عرضه داشت بررسی می شود.
سطح 2) در سطح دوم ما به غیر از اینکه به صورت عمومی بررسی میکنیم که در بازار جهانی چه اتفاقی در حال رخ دادن است تیم کارشناسی ما میان سه تا جامعه هدف خاص برای شما در نظر میگیرن و در اون سه جامعه هدف خاص اطلاعات بیشتری به دست میارن یعنی بررسی کامل رو انجام میدهیم .
البته تیم تحلیلی ما در این حالت صورت هزینهی بیشتری دریافت میکند و خب اساتید و متخصصینی که در این زمینه هستند ما رو همراهی میکنند و اطلاعات کامل این تحلیل رو برای شما به دست میارند.
بازار سه کشوری که مورد توجه باشد رو بررسی کرده ، رفتار، میزان تقاضا، قیمت، رقبا و اطلاعات بیشتری به دست می آوریم.
این اطلاعات کاملا متفاوت از نوع اولیه که فقط یک جامعهی هدف یعنی کل دنیا ، اینکه چه کشورهایی میخرند یا کدام کشورها واردات میکنند و مسائل این مدلی رو بررسی می کردیم.
در سطح دو ، سه کشور به صورت خاص بررسی شده و این در واقع خیلی تخصصیتر هست.
سطح 3) در این تحلیل سطح سه هم وجود دارد که ما رقبا و فرصت سنجی کالا رو به صورت عمومی و تخصصی در پنج جامعهی هدف بررسی می کنیم. قاعدتا کسی که قصد دارد سرمایهگذاری بیشتری کند نیازمند این مدل تحلیل هست و تیمی از کارشناسان و محققانی که داریم و بعضا از بزرگترین اساتید بازاریابی و تحلیل کالا هستند در حین زمان کار بهتون ارائه میشه .
این اساتید نسبت به بررسی کالا و تحلیل اون اقدام میکنند . در این بررسی ، تحلیل جزییات کالا و بازارهایی که وجود دارد و پنج جامعهی هدف رو به صورت کامل رصد میکنند.
تفاوت سه و پنج جامعه هدف در چیست؟
تحلیل بازار چقدر زمانبر است ؟
توضیحات اجمالی انواع سطوح تحلیل و تحقیق بازار:
تعرفه ها
سطح سه
- بررسی بازار و تحقیق بازار برای کالا
- تحلیل رقبا
- فرصت سنجی تحلیل کالا به صورت عمومی
- تحلیل 5 جامعه هدف به صورت تخصصی
سطح دو
- بررسی بازار و تحقیق بازار برای کالا
- تحلیل رقبا فرصت سنجی تحلیل کالا به صورت عمومی
- تحلیل 3 جامعه هدف به صورت تخصصی
سطح یک
- بررسی بازار و تحقیق بازار برای کالا
- تحلیل رقبا
- فرصت سنجی تحلیل کالا به صورت عمومی
سوالات متداول :
فرم مشاوره
مشاوره تخصصی برای شروع کسب و کار
توسط بزرگترین مرکز شتاب دهنده کسب و کار در ایران
شروع یک تجارت یا سرمایه گذاری در صادرات یا بازار داخلی ایران