روش محاسبه اینکوترمز _ 11 اصطلاح رایج و جدول اینکوترمز در سال 2021

روش محاسبه ایکنوترمز
روش محاسبه ایکنوترمز، مجموعه‌ای از شرایط بازرگانی بین‌المللی است که یک جنبه حیاتی از قراردادهای فروش بین‌المللی محسوب می‌شوند.اینکوترمز در واقع مجموعه‌ای از اصطلاحات سه حرفی هستند که نقش فروشنده و خریدار را در معاملات بین‌المللی مشخص می‌کنند. اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) اینکوترمز را به منظور مطلع کردن خریدار و فروشنده از فرآیند تحویل یک کالا و نحوه چگونگی تقسیم هزینه و روش محاسبه ی اینکوترمز، خطرات و ترخیص صادرات و واردات ایجاد کرده است. به عبارت دیگر زمانی که مسئولیت کالا از تامین‌کننده به خریدار منتقل می‌شود را توضیح می‌دهد. آنها همچنین تعیین می‌کنند که چه کسی هزینه‌های کالا و حمل‌ونقل را پرداخت می‌کند. ICC هر ده سال یک بار اینکوترمز را بررسی و بازنگری می‌کند. قوانین اینکوترمز در سراسر جهان توسط دولت‌ها و مقامات قانونی برای تفسیر گسترده‌ترین و متداول‌ترین اصطلاحات در تجارت بین‌المللی پذیرفته شده و اعمال می‌شود. اولین شرایط تجارت بین‌المللی در سال 1923 توسط ICC صادر شد، اما در سال 1936 بود که اولین نسخه معروف به اینکوترمز منتشر شد. انواع مختلفی از روش‌های حمل‌ونقل وجود دارد (دریایی، هوایی، جاده ای، قطار) و با توجه به انواع روش‌های حمل‌ونقل، قوانین اینکوترمز را قابل تغییر است. اینکوترمز

خلاصه اینکوترمز 2022

در اینجا ما قصد داریم تا اصطلاحات اینکوترمز 2022 را به زبان ساده بیان کنیم تا برای همه افراد قابل فهم باشد. 

1- EXW – Ex Works

در اینکوترمز 2002، Ex works (EXW) ترتیبی است که در آن فروشنده مسئولیت تولید محصولات را بر عهده دارد و در مکان خاصی در بسته‌بندی باکیفیت صادراتی در دسترس است. هزینه حمل‌ونقل بر عهده خریدار است و خریدار مسئولیت صادرات، حمل و واردات محموله را به مقصد خود بر عهده دارد.بر طبق قوانین اینکوترمز 2022، خریدار پس از تحویل کالا، مسئولیت سایر خطرات از جمله بارگیری کالا در کامیون، حمل‌ونقل دریایی، هوایی، قطار یا جاده‌ای را بر عهده خریداران می‌گذارد و مسئولیت ترخیص کالا از گمرک به عهده خریدار است. 

2- FCA – Free Carrier

در اینکوترمز 2022، فروشنده کالا مؤظف است کالا را به حامل، بندر دریایی، فرودگاه، ترمینال، انبار یا شخص دیگری که توسط خریدار معرفی شده است تحویل دهد.در اینکوترمز 2022 تعریف شده است که هزینه حمل‌ونقل تا زمان دریافت کالا توسط حامل بر عهده فروشنده است. پس از تحویل کالا به محل تعیین شده، مسئولیت از آن نقطه به بعد به عهده خریدار است. 

3- FAS – Free Alongside

بر طبق اینکوترمز 2022، فروشنده مسئول بسته‌بندی، بارگیری، ترخیص کالا از گمرک و ترخیص از ترمینال است و اطمینان حاصل می‌کند که کالا از قبل برای صادرات ترخیص شده است.
 جدول اینکوترمز
جدول اینکوترمز

4- FOB – Free on Board

در روش محاسبه ی اینکوترمز این عنوان اهمیت از اهمیت بالاتری برخوردار استفروشنده کالاهایی که برای صادرات از گمرک ترخیص کرده است، در بندر بارگیری نامگذاری شده براساس اسناد اعتباری باید تحویل دهد.با بارگیری کالا در کشتی، خطر خسارت و ضرر به خریدار منتقل خواهد شد. در اینکوترمز 2022، بارگذاری به FAS اضافه می‌شود تا تبدیل به FOB شود و هنگامی‌که کالا وارد کشتی شود، خریدار مسئول تمام هزینه‌ها است. هزینه‌ FOB بین خریدار و فروشنده قابل مذاکره است. معمولاً خریدار مسئول بیمه تحت اینکوترمز FOB است. 

5- CFR – Cost and Freight / C&F

بر طبق اینکوترمز 2022، فروشنده مسئولیت تحویل کالا در مقصد را بر عهده دارد و با این حال، فروشنده مسئولیت هزینه حمل‌ونقل را نیز برعهده دارد. هزینه بیمه CFR/C&F بر عهده خریدار است و در صورت  توافق خریدار با فروشنده می‌توان در مورد آن نیز مذاکره کرد. معمولاً مسئولیت بیمه در CFR بر عهده خریدار است. زمانی که محموله/ کالا در کشتی باشد خطر گم شدن کالا و خسارت از فروشنده به خریدار منتقل می‌شود.بیشتر بخوانید: کالاهای پرسود صادراتی 

6- CIF – Cost, Insurance and Freight

CIF یا مسئولیت تحویل کالا به بندر تخلیه تعیین شده بر عهده فروشنده است. بر طبق اینکوترمز 2022، فروشنده مسئول هزینه، بیمه و هزینه‌های حمل‌ونقل است. (هزینه بسته‌بندی صادراتی، هزینه بارگیری، هزینه تحویل به بندر بارگیری مشخص شده، مالیات ترخیص صادرات و ترخیص گمرکی برای اهداف صادراتی، هزینه‌های بارگیری و هزینه بیمه و هزینه حمل‌ونقل).خطر خسارت و زیان در زمان بارگیری در کشتی از فروشنده به خریدار منتقل می‌شود حتی اگر هزینه بیمه و کرایه حمل بر عهده فروشنده باشد.
اینکوترمز در سال 2021
اینکوترمز در سال 2021

7- CPT – Carriage Paid To

در اینکوترم 2022، فروشنده مسئولیت ترخیص کالا و ترتیب حمل‌ونقل را بر عهده دارد و فروشنده کالا را به حامل یا شخص دیگری که توسط فروشنده معرفی شده است در مکان توافق شده تحویل می‌دهد، به این معنی است که جابجایی توسط فروشنده انجام می‌شود.  خطر مفقود شدن و آسیب دیدن در زمان تحویل کالا به متصدی حمل‌ونقل از فروشنده به خریدار منتقل می‌شود. 

8- CIP – Carriage and Insurance Paid To

بر طبق اینکوترم در CIP مسئولیت‌های مشابهی مانند CPT برای فروشنده وجود دارد و با این حال، فروشنده مسئول تنظیم بیمه برای کالاهای در حال ترانزیت است.فروشنده تمام خطرات را تا زمانی که کالا به اولین حامل در محل حمل تحویل داده شود به عهده می‌گیرد.ریسک به محض تحویل کالا به حامل یا شخص تعیین شده از فروشنده به خریدار منتقل می‌شود و در صورت وجود تعداد زیادی از حامل‌ها، زمانی که کالا به اولین متصدی حمل‌ونقل به نام گیرنده موردنظر تحویل داده شود، ریسک منتقل می‌شود.مشابه CIF مسئولیت فروشنده در تنظیم یک بیمه نامه با حداقل پوشش است. با این حال، در صورت وجود اعتبار اسنادی، بانک تنها زمانی بیمه را مجاز می‌کند که شرایط لازم را برآورده شود. 

9- DAP – Delivered at Place

طبق اینکوترمز 2022، فروشنده مسئول تحویل کالا به مکان مشخص شده و در دسترس قرار دادن آن را برای تخلیه بر عهده دارد. به این معنا که تخلیه بر عهده خریدار است.خطر خسارت و تلفات زمانی منتقل می‌شود که کالا برای تخلیه در محل تعیین شده در دسترس باشد.فروشنده مؤظف است تا تمام هزینه‌ها را تا زمان تحویل کالا به محل مشخص شده تقبل کند. این شامل بسته‌بندی صادرات، بارگیری در مبدأ، مالیات صادرات، ترخیص کالا از گمرک، تحویل پایانه هزینه‌های اسناد دیگر مانند COO، BL، تمبر و تحویل در محل مشخص شده است. 

10- DPU – Delivered at Place / DAT old version

بر طبق اینکوترمز 2022، فروشنده مسئول تحویل کالا به درب منزل خریدار است و تخلیه در محل ذکر شده در دسترس است. در DDU به جز واردات و هزینه‌ها، بقیه هزینه‌ها بر عهده فروشنده است و فروشنده تمام ریسک‌ها و مسئولیت‌ها را در قبال تحویل کالا در محل ذکر شده بر عهده می‌گیرد.در DDU، پس از تحویل کالا به مکان مشخص شده ریسک به خریدار منتقل می‌شود.بر طبق اینکوترمز 2022، DAT با DDU جایگزین می‌شود. 

11- DDP – Delivered Duty Paid

فروشنده مؤظف است کالا را در محل مشخص شده در مقصد تحویل دهد و برای تخلیه در دسترس قرار دهد. تخلیه بار به عهده خریدار است.در اینکوترمز 2022، فروشنده کلیه هزینه‌ها و خطرات ناشی از رساندن کالا به مقصد را متحمل می‌شود که شامل بارگیری، هزینه حمل‌ونقل، مالیات واردات و صادرات، ترخیص کالا از گمرک، هزینه حمل‌ونقل، هزینه تحویل زمین، هزینه اسناد و هزینه بیمه را شامل می‌شود. DDP در اینکوترمز 2022 بیشتر در تحویل محلی استفاده می‌شود. 
اینکوترمز در صادرات
اینکوترمز در صادرات
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *